LKMA logoLKMA

Šv. Petro bazilika Romoje. Istorija ir menas

Šeštadienis, kovo 16 d., 11–16 , nuotolinės paskaitos prisijungiant per Zoomą

Dėstyt. dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė

Registracijos anketa čia. Mokestis už registraciją 30 eurų.

Šv. Petro bazilika Romoje – pagrindinė katalikų šventovė Vatikane, antra pagal dydį pasaulyje katalikų bažnyčia, prie kurios įspūdingos architektūros ranką pridėjo Bramantė, Rafaelis ir Mikelandželas, eksterjerą ir interjerą puošti skulptūromis, freskomis ar tapybos darbais garbės reikalu (ir puikiu užsakymu) laikė didžiausi Vakarų menininkai.

Trijų paskaitų nuotolinio „pasivaikščiojimo“ po šią šventovę metu bandysime suvokti, kokia krikščionybės istorija čia pasakojama, kas ir kodėl vaizduojama, kur įsispaudusios istorinių įvykių ar permainų pėdos, kur vaizduoseną lemia meninių stilių kaita, o kur ją grindžia konkreti evangelinė, teologinė mintis.

Dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė – LR ambasadorė prie Šventojo Sosto, tapytoja, menotyrininkė, meno istorikė ir dėstytoja, knygų ir straipsnių apie dailę autorė, ilgametė Bažnytinio paveldo muziejaus direktorė bei šio muziejaus kūrėja. 

Registracija į kursą privaloma. Registracija priimama tik užpildžius anketą ir sumokėjus registracijos mokestį (mokestis registruojantis į šį kursą 30 eurų, jį galima pervesti į Mažosios akademijos atsiskaitomąją sąskaitą (SEB, LT08 7044 0600 0795 4439, banko kodas: 70440, paskirties laukelyje nurodyti kurso pavadinimą ir besiregistruojančio žmogaus vardą ir pavardę, kurį nurodote ir anketoje; išsisaugoję pavedimo kopiją prisekite ją anketoje) arba galima registruotis LKMA susimokant grynaisiais. Daugiau apie registraciją, registracijos mokestį ir registracijos anketą žr. skyrelyje Registracija.

Papildoma informacija: Sėkmingai kursą išklausiusiems klausytojams jų pageidavimu gali būti išduotas kurso baigimo pažymėjimas (apie pageidavimą gauti kursų išklausymo pažymėjimą reikėtų pranešti kursų koordinatorei iki pasibaigiant kursui).

aukštyn